Frankenbot heeft meer onderdelen nodig :)

Frankenbot

Frankenbot is een Mendel Classic, het oude model dus. Het idee is eigenlijk begonnen toen een set onderdelen van CidVillas op e bay werden aangeboden. Dit was een inkomplete set, de Z-as was bijna niet gemaakt, ook omdat dit extra moeilijk is om te regelen, vanwege dat het grote stukken zijn. Ook waren niet alle onderdelen even goed, vooral de extruder-carriage was gewoon gebroken. Daarom heb ik, toen de NopBot gekocht werd, aan Nophead om een aantal extra onderdelen gevraagd. Daarmee kreeg ik de set bijna kompleet. Ik moest aan de zijkanten nog de Z-as vastzetten, maar het Cid zijklemmetje paste niet op het Nophead Z-Base blok. Hierdoor moest ik eerst een andere printer aan de gang krijgen om deze blokjes volgens het nieuwe ontwerp bij te printen.

Frankenbot heeft meer onderdelen nodig :)

Dit is uiteindelijk gelukt met de NopBot, maar daardoor bleven er nog steeds veel onderdelen vrij slecht. Daarom hebben we besloten om er een project van te maken, om iedereen een stukje bij te laten dragen, om zo gezamenlijk een printer te bouwen van de onderdelen van allerlei verschillende machines.Dit project kun je volgen en aan bijdragen via frankenbot.nl.

Voor de electronica hebben we gebruik gemaakt van een Arduino Mega met vier Pololu A4983 als motorsturing. Het is maar goed dat ik deze er gelijk bij had besteld, want er zijn al een hoop mensen die het niet konden kopen, de Reprap community had ze namelijk allemaal opgekocht, en Pololu kon er pas weer in december bijleveren. Het succes van dit produkt verraste het bedrijf volkomen. Dat is nou het leuke van de community.

Published by

Ruben

Ruben is a tinkerer who since october 2009 helped on the RepRap project. He houses the first RepRap Museum, and with IkMaak he organised the first worldwide RepRap buildcourses. Over the years he has worked on many FOSS and OSHW projects.

Leave a Reply