NopBot

NopBot is ook een Mendel “Classic”, maar dan geprint door Chris “Nophead” Palmer, dit is een van de beste kits die er verkrijgbaar zijn, Nophead print al tijden voor de verkoop op e bay. Hij is niet een van de goedkoopste, maar zijn modellen zijn bijna perfect. Er hoefde niet veel aan bijgewerkt te worden, en het was dus heel makkelijk om de onderdelen in elkaar te zetten. Hierbij is de “Gen6” elektronica van mendelparts.com gebruikt, dit is een alles-in-een bordje dat de complete besturing overneemt, inclusief de opto’s. De hot-end is van MakerGear, waar Karen heel veel zorg aan mijn bestelling had besteed, nog eens bedankt daarvoor 🙂

Dit was de eerste Mendel die ik heb weten af te bouwen, en hij werkt vrij goed, nu is alleen de strijd nog om de software goed ermee te laten communiceren, nu krijg ik nog veel afstellingsfouten, zoals teveel of te weinig plastic, en een onregelmatige buitenkant. Ik weet waar dit aan ligt, maar hoe het op te lossen is nog een probleem. Skeinforge (het programma om de modellen om te rekenen naar een printbaar bestand) is een ingewikkeld programma, maar ik zie de mogelijkheden.

Published by

Ruben

Ruben is a tinkerer who since october 2009 helped on the RepRap project. He houses the first RepRap Museum, and with IkMaak he organised the first worldwide RepRap buildcourses. Over the years he has worked on many FOSS and OSHW projects.

Leave a Reply