Maastrichtse 3D printer bouwcursus – meer details

Bij de introductieavond op 16 februari hebben we een aantal dingen doorgenomen, waaronder starttijden, benodigd materiaal, en plaats.

Plaats waar de cursus wordt gegeven:
We hebben het FabLab Zuid-Limburg bereid gevonden om de cursus te houden in hun ruimte, bedankt daarvoor. Het adres is:

Hoenderstraat 3
6211 EL Maastricht

Let op! dit is midden in het centrum van Maastricht, en het kan daarom moeilijk zijn om een parkeerplaats te vinden. Als je met de auto komt, houd daar dan rekening mee. In de PDF worden diverse parkeermogelijkheden uitgelegd.

Cursustijden:
Vrijdag: 19.00-23.00+
Zaterdag: 10.00-20.30+
Zondag: 10.00-21.00+

Er is veel te doen om de printer in elkaar te zetten, dus zorg ervoor dat je goed uitgerust aan de cursus begint, zodat we snel vooruit komen 🙂

Op zaterdag is er ook een gezamenlijk etentje waar de deelnemers van de cursus in een andere omgeving kennis met elkaar kunnen maken, en ook de community en de deelnemers van de cursus in Aken afgelopen weekend zijn uitgenodigd. De kosten hiervoor zijn niet in de prijs inbegrepen. Met vegetariërs kan rekening worden gehouden.

Verder hebben we een lijst met materialen gemaakt die iedere deelnemer zou moeten hebben. Deze materialen zijn niet alleen benodigd om de machines op te bouwen, maar ook voor dagelijks gebruik. Daarom wordt aanbevolen om deze gereedschappen zelf aan te schaffen, zodat je deze dingen direct bij de hand hebt, zodra je ze nodig hebt. Verder is het belangrijk om een laptop bij de hand te hebben, zodat daar de documentatie op kan worden gelezen, en de machine kan worden aangestuurd.

Lijst gereedschap:
Stekkerblok met overspanningsbeveiliging
Schuifmaat (electronisch)
Schroevendraaiers
Soldeerbout/tin/etc
Hotglue pistool
Kleine tangenset
Draadstripper
Breekmes
Vijltjes (vooral rondvijl)
Imbus voor M1,5-M3-M4-M5
Steeksleutel voor M3-4-8
Zaklamp
Pincet
Optioneel:
IJzerzaag
Dremel

Handleiding:
We zullen werken met de Engelstalige documentatie op de Prusa Mendel pagina, en zullen deze aanvullen als blijkt dat deze verbetering kan gebruiken. Hierdoor heeft iedereen altijd de beschikking over de laatste versie van de documentatie, en wordt deze beter door onze ervaringen. Lees deze pagina gerust alvast door, zodat je al bekend bent met de te volgen procedure.
We maken gebruik van de “hotend” (smeltkop voor het plastic) van arcol.hu , en de uitvinder daarvan is ook aanwezig om zelf aan iedereen uit te leggen hoe dit onderdeel in elkaar wordt gezet.

Eten en Drinken:
We gaan ervan uit dat iedereen van te voren een goed ontbijt heeft gehad, en we zullen op meerdere momenten een bestelling doen bij een broodjeszaak en/of bezorgrestaurant. Dit is op eigen kosten. Wil je dit niet, neem dan gerust een eigen lunchpakket mee.

Verder is besproken welke printmaterialen er gewenst zijn, vooral wit en zwart worden gevraagd, daarom zullen we proberen hiermee rekening te houden.

Meer info volgt. Heb je vragen, neem dan kontakt op via email: sikko at gmx dot net.

Update: Hier zijn de poster en het infoblad.

Published by

Ruben

Ruben is a tinkerer who since october 2009 helped on the RepRap project. He houses the first RepRap Museum, and with IkMaak he organised the first worldwide RepRap buildcourses. Over the years he has worked on many FOSS and OSHW projects.

Leave a Reply