Bouwcursus een groot succes!

De bouwcursus van afgelopen weekend was een groot succes, alle deelnemers zijn met een werkende machine naar huis gegaan. Er zijn nog een afstellingen te doen, maar in één weekend zijn 11 RepRap’s opgebouwd. Minimaal een Nederlands RepRap-record!

De groepsfoto, met alle deelnemers en helpers uit de community. 11 Nieuwe machines, en half in beeld Prusa Mendel#1.

In ieder geval was het een heel geslaagd gebeuren, en zijn er weer een heel aantal mensen toegevoegd aan de community. Voor de mensen die het linklijstje hebben gemist, hier is het nog een keer.

We zijn van plan om nog veel meer cursussen te houden, dus ben je op zoek naar een goede manier om met een aantal andere mensen aan het bouwen van een RepRap te beginnen, stuur dan een mail naar sikko at gmx punt net.
Heb je al een groep, hackerspace, school of vereniging en wil je hiermee gezamenlijk beginnen, geef dit dan aan, dan kunnen wij kijken wat we voor jullie kunnen doen.

De eerste MiniMug van de avond
De tweede printer aan de slag deel 1
De tweede printer aan de slag deel 2
En alweer een printer aan de slag 🙂

Er zijn nog veel meer foto’s gemaakt, kijk daarvoor binnenkort op ikmaak.nl/fotos.

Binnenkort ook meer informatie over het vorige weekend, waarbij de RWTH Aachen samen met ikmaak.nl ook een RepRap bouwcursus hebben gehouden. Daarbij zijn ook 10 machines gebouwd, en dit was al een heel geslaagd weekend geworden.

Het IkMaak.nl team wil iedereen van harte bedanken, en hoopt veel van de deelnemers terug te zien in de community, en bij vervolgontmoetingen, zodat iedereen ervaringen uit kan wisselen, en we van elkaar kunnen leren.

Het IkMaak Team,

Ruben Lubbes, Jos Scheepers, Josef Prusa, Kliment Yanev

Published by

Ruben

Ruben is a tinkerer who since october 2009 helped on the RepRap project. He houses the first RepRap Museum, and with IkMaak he organised the first worldwide RepRap buildcourses. Over the years he has worked on many FOSS and OSHW projects.

Leave a Reply